Efikasnije izvršenje sudskih odluka

Peti, poslednji u nizu okrugli sto o izvršenju sudskih odluka okupio je sudije i javne izvršitelje koji su diskutovali o sprovođenju Zakona o izvršenju i obezbeđenju i pratećih propisa. Ovi okrugli stolovi organizovani su u okviru partnerstva između USAID BEP, Vrhovnog kasacionog suda i Projekta „Unapređenje efikasnosti pravosuđa“ koji finansira Evropska unija, i predstavljali su prvu priliku da javni izvršitelji ostvare zvaničnu komunikaciju sa sudijama i razmene iskustva iz primene Zakona.

Po završetku ovog niza okruglih stolova, Vrhovni kasacioni sud će ponovno razmotriti Zakon i podzakonske akte i izdati uputstva za njihovu doslednu primenu i unapređenje efikasnosti ovog postupka. Preko 250 sudija i javnih izvršitelja učestvovalo je u pet okruglih stolova održanih tokom proteklog meseca u regionalnim centrima – Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu.

Podrška koju je USAID BEP pružio u ovoj oblasti doprinela je smanjenju vremena potrebnog za izvršenje sudskih odluka i većoj doslednosti izvršnog postupka, što je pozitivno uticalo na percepciju izvršnog postupka u javnosti.

 

 

Novosti

26.10.2017 - Javni dijalog na temu alternativnog načina finansiranja MSP u Srbiji

20.09.2017 - Srbiji su potrebni alternativni izvori finansiranja

>>> Arhiva <<<
 
 Regulatorne reforme u privredi
     

Grantovi
 

Monitoring & Evaluacija