Poziv privrednicima da učestvuju u programu dodele sredstava za nabavku opreme

Ministarstvo privrede je 31. maja objavilo javni poziv privrednicima da se prijave za dodelu sredstava namenjenih preduzetnicima, mikro- i malim preduzećima i zadrugama. Ovaj program je osmišljen uz podršku USAID BEP i sprovodiće se posredstvom četiri banke i dve lizing kompanije koje su ponudile najpovoljnije uslove kreditiranja, odnosno Credit Agricole, Erste banka, Unicredit banka, Banka Intesa, Intesa lizing i Unicredit lizing.

Pored pripreme mehanizma za dodelu sredstava, USAID BEP je izradio i okvir za evaluaciju koji će omogućiti Ministarstvu privrede da vrednuje ovu inicijativu i sve buduće programe dodele sredstava namenjene ulaganju u opremu. Predstavnici USAID BEP i Ministarstva privrede takođe su održali sastanak sa odabranim bankama i lizing kompanijama na kome su razjasnili tehničke procedure i propozicije programa dodele sredstava. Ovaj sastanak je bio naročito koristan za lizing firme jer je ovo prvi put da su one uključene u program državne podrške. Javni poziv je objavljen na zvaničnoj internet stranici „Godine preduzetništva“, godinapreduzetnistva.rs/Vesti.aspx?IDVestiDogadjaji=42.

 

 

 

 

 
Novosti

05.09.2017 - USAID Projekat za bolje uslove poslovanja (BEP) ažurirao „Vodič kroz dozvole za izgradnju“ namenjen investitorima, stručnjacima i državnim službenicima

14.08.2017 - EFIKASNIJI I BRŽI UPIS NEPOKRETNOSTI U KATASTAR KROZ E-ŠALTER I VEĆA PRAVNA SIGURNOST

>>> Arhiva <<<
 
 Regulatorne reforme u privredi
     

Grantovi
 

Monitoring & Evaluacija