PODRŠKA USAID-A EFIKASNOJ PRIMENI ZAKONA O PLANIRANJU I IZGRADNJI

Potpredsednik Vlade prof. dr Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa delegacijom USAID Projekta za bolje uslove poslovanja o izmenama Zakona o planiranju i izgradnji, koje treba da omoguće brže izdavanje građevinskih dozvola u Srbiji.

Džozef Lauter, direktor ovog projekta u Agenciji SAD za međunarodni razvoj (USAID), pohvalio je napredak u izradi važnog reformskog zakona koji je napravljen od formiranja Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i ponudio pomoć ove organizacije i u periodu nakon usvajanja zakona.

Lauter je naglasio važnost efikasne implementacije zakona i napomenuo da USAID ima dovoljan broj stručnjaka i resurse koji pomogli u sprovođenju edukacija za lokalne samouprave i informisanju investitora o novinama u regulativi.

Mihajlović je najavila da će se saradnja sa USAID-om po pitanju primene propisa u oblasti planiranja i izgradnje svakako nastaviti i nakon što predlog izmena zakona, koji će se u julu naći u skupštinskoj proceduri, bude usvojen.

Podrška USAID-a biće fokusirana pre svega na pripremu podzakonskih akata, uspostavljanje kancelarija za brze odogovore, ali i pripremi procedura za elektronsko izdavanje dozvola, na čemu će Ministarstvo raditi u narednom periodu, rečeno je na sastanku.

http://www.mgsi.gov.rs/cir/aktuelnosti/podrska-usaid-efikasnoj-primeni-zakona-o-planiranju-i-izgradnji

 

 

 

 

Novosti

26.10.2017 - Javni dijalog na temu alternativnog načina finansiranja MSP u Srbiji

20.09.2017 - Srbiji su potrebni alternativni izvori finansiranja

>>> Arhiva <<<
 
 Regulatorne reforme u privredi
     

Grantovi
 

Monitoring & Evaluacija