Obuka za sudije – primena najsloženijih koncepata Zakona o privrednim društvima i korporativnog upravljanja

USAID BEP je priveo kraju obuku o novom Zakonu o privrednim društvima namenjenu sudijama trgovinskih sudova. Ukupno 13 sudija i sudijskih pomoćnika iz trgovinskih sudova u Beogradu, Sremskoj Mitrovici, Zrenjaninu i Požarevcu edukovano je za primenu novog Zakona o privrednim društvima, a predavači su bili vodeći stručnjaci iz oblasti prava privrednih društava i korporativnog upravljanja.

Ovo je bila druga i poslednja obuka sudija trgovinskih sudova koja je obuhvatila sve regione Srbije (edukovano je ukupno 30 sudija i sudijskih pomoćnika iz cele zemlje). Program obuke obuhvatao je prezentacije, studije slučaja, diskusije i vežbe kojima su sudijama pružene smernice o primeni najsloženijih koncepata Zakona o privrednim društvima i korporativnog upravljanja. Novim Zakonom o privrednim društvima u srpsko zakonodavstvo uvode se savremeni pravni instituti, što bi trebalo da unapredi korporativno upravljanje, privuče nova ulaganja i doprinese ekonomskoj efikasnosti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Novosti

14.08.2017 - EFIKASNIJI I BRŽI UPIS NEPOKRETNOSTI U KATASTAR KROZ E-ŠALTER I VEĆA PRAVNA SIGURNOST

11.08.2017 - Mikro, mala i srednja preduzeća (MMSP) suočena su sa brojnim problemima kada nastoje da obezbede finansiranje

>>> Arhiva <<<
 
 Regulatorne reforme u privredi
     

Grantovi
 

Monitoring & Evaluacija