USAID-BEP pomaže Makro-Fiskalnom odeljenju Ministarstva finansija u pružanju što pouzdanijih dugoročnih fiskalnih projekcija.

USAID Projekat za bolje uslove poslovanja angažovao je Dr. Slavena Mićkovića-šefa budžetskog odeljenja Ministastarstva finansija Slovenije i člana Evropskog ekonomskog komiteta da pruži trodnevnu obuku svim  zaposlenima u Makro-fiskalnom sektoru Ministarstva finansija Srbije. Obuka je pokrila sledeće oblasti: projekcije strukturnog  budžetskog deficita u skladu sa zahtevima Evropske komisije, srednjorocna i dugorocna ekonometrijska predviđanja,model srednjoročne fiskalne održivosti I dugoročne projekcije. Ove projekcije su od velike važnosti kako za dobro ekonomsko planiranje, tako i za upravljanje ukupnim  deficitom i od ključnog su značaja imajući u vidu uslove koje Srbija treba da ispuni postavljene od strane Evropske unije.
Dr. Mićković je pružio dvodnevnu obuku članovima Fiskalnog Saveta,  istraživačkog sektora Narodne banke Srbije, usmeravajući se pre svega na tehničke teme vezane za dugoročne budžetske projekcije I fiskalnu održivost, a u cilju jačanja kapaciteta dveju institucija predočio i niz preporuka vezanih za fiskalnu i monetarnu politiku.

 

 

Novosti

26.10.2017 - Javni dijalog na temu alternativnog načina finansiranja MSP u Srbiji

20.09.2017 - Srbiji su potrebni alternativni izvori finansiranja

>>> Arhiva <<<
 
 Regulatorne reforme u privredi
     

Grantovi
 

Monitoring & Evaluacija